Vi vill vara med i dina projekt

Maskinpark

Vi har valt att inrikta oss på området mellan Ø4 och Ø65mm och att arbeta från stång. Idag har vi 11st automatsvarvar med stångmagasin i daglig produktion. Eftersom vi har en blandning emellan längdsvarvar och konventionella svarvar så klarar vi den mesta typ av bearbetning. Vi klarar att köra fyrkantsmaterial upp till 45mm och sexkant upp till 55mm, vi klarar hålbilder både i plan och vinkel med god precision, vi klarar betydande fräsning och såklart svarvade konturer.

OKUMA LT2000Y

Utrustad med dubbla spindlar, dubbla revolvrar med Y axel, drivna verktyg och även med robotarm för att plocka ur detaljer så är maskinen kort sagt en mycket kompetent maskin som klarar svarvning, borrning, fräsning och de flesta andra moment direkt i maskinen.

Citizen M32 VIII

Den senaste maskinen som beställts är en Citizen M32 VIII, en längdsvarv med möjlighet till simultan bearbetning med 3 verktyg samtidigt, en styrd B axel som möjliggör hål och fräsning i valfri vinkel mot materialet.

Efter leverans i början på 2018 ser vi fram emot att utforska alla möjligheter denna maskinen ger oss.

STAR SR-32J

En snabb längdsvarv med hög precision och repeternoggrannhet.

Maskinen är utrustad med drivna verktyg i alla axlar och har alla möjligheter att programmeras med vinklar, radier och även frästa inslag på detaljerna.

En högtrycksenhet för kylvätska på 180bar gör att vi till fullo kan utnyttja maskinens kapacitet.

TRAUB TNL 26

Utrustad med en fullvärdig motspindel och totalt tretton axlar i fyra delsystem så blir detta en maskin där det går att ha många verktyg i ingrepp samtidigt, vilket minskar stycktiden och ökar möjligheterna med både enklare och mer komplexa detaljer.

TRAUB TNC 42/65

Utrustad med två spindlar, dubbla revolvrar, Y axel och drivna verktyg så är TNC en mångsidig svarv.

Den klarar det mesta vad det gäller svarvning, tvärhål och enklare fräsning. Den klarar det mesta, den största detaljen vi har kört är ø65 och 2950mm lång.